Thuiskomen op het netwerkcongres van Food and Business

Het voelt toch een beetje als thuiskomen. Elke keer als ik, om wat voor reden dan ook, weer op de HAN ben, voel ik me thuis. Ik heb toch een significant deel van mijn ontwikkeling daar met veel plezier mogen rondlopen. Dus ook weer met het netwerkcongres van mijn opleiding, Food and Business. Maar nu dan alleen van de andere kant. Geen student meer, maar alumnus! Als student kom je om inspiratie op te doen en wellicht om een stage- of afstudeerplek te bemachtigen. En ook wel een beetje omdat het moet. Als alumnus kom je om te netwerken, voor je werk of voor jezelf, en om bij te praten met oud-klasgenoten.

Toen ik begon met de opleiding waren er ongeveer 60 tot 80 eerstejaars, en nog minder in het tweede jaar. Dit jaar een ruime 200 tweedejaars studenten. De opleiding heeft een enorme groei doorgemaakt in de afgelopen jaren. En dit is ook te zien op het netwerkcongres. Het aantal bedrijven dat zich verbind aan de opleiding wordt steeds groter. Net als het aantal docenten. En natuurlijk de alumni waar ik er nu ook eentje van ben. Het is een heerlijke gelegenheid om kennis te maken met andere bedrijven die voornamelijk in de voedingsmiddelenindustrie zitten. En natuurlijk ijverige studenten die een stageplek proberen te bemachtigen bij een mooi bedrijf waar ze veel zullen leren. Allemaal onder genot van een hapje en een drankje. Ik heb veel mensen de hand mogen schudden, student en werkende, en ik hoop dat ik een aantal studenten heb kunnen helpen met de keuze waar zij voor komen te staan: een specialisatierichting.

Er was een interessante lezing van Yasin Ferdousbarin over Agile ways of working met een goede interactief voorbeeld hoe dat het verschil kan maken. Daarna een workshop digitaal verbinden. Niet alleen babbelen dus! Terug in de schoolbanken, want je bent eigenlijk nooit uitgeleerd.

Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *