Onze kijk op verandermanagement

5 conclusies uit verandermanagement (en hoe wij mee veranderen)

Het gebeurt regelmatig. Je leest een vaktijdschrift, of managementartikelen en het staat er weer: De meerderheid van de verandertrajecten faalt! En dat terwijl je net bent begonnen met een ingrijpende verandering voor jouw bedrijf. Je vraagt je mensen het roer om te gooien om zo het hoofd boven water te houden. Je gelooft er echt in. En tijdens het lezen van het artikel zakt de moed je direct in de schoenen. Maar is het ook echt nodig? 1 ding weet je wel zeker, die verandering is echt nodig….

Onze ervaring leert dat er 5 conclusies zijn die in grote mate verklaren hoe succesvol (of niet) verandertrajecten kunnen zijn. Belangrijker dan deze conclusies is hoe je daar als bedrijf op inspeelt. Adapt Business Innovatie kijkt met een frisse blik naar bestaande modellen en past deze aan om bij de huidige tijdgeest te blijven. In de 5 kernelementen van verandering – visie, belangen, plan, middelen en competenties – zien wij ruimte voor een 6e: de zaag scherp houden. Hiermee doelen wij op het inspelen op veranderingen binnen verandertrajecten. Het beoogde eindresultaat is namelijk niet altijd hetzelfde als het benodigde eindresultaat.

Benieuwd hoe wij daar mee om gaan en welke tips wij hebben voor uw organisatie? Download de paper dan hieronder, of neem gewoon direct contact met ons op voor een goed gesprek. Mail ons op businessinnovatie@adapt.nl

Download “Onze kijk op verandermanagement” Verandermanagement.pdf – 52 keer gedownload – 368 KB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *